Vermoedelijke opstelling Nederland - Frankrijk

Over de opstelling van het Nederlands elftal heerst nog steeds onduidelijkheid. Danny Blind gaf na de wedstrijd tegen Wit-Rusland aan dat hij mogelijk in een 5-3-2 opstelling zou starten tegen Frankrijk. De andere mogelijkheid is de 4-3-3 opstelling zoals deze tegen de Wit-Russen al werd gehanteerd. Feit is wel dat Oranje in beide systemen met Davy Klaassen in de rol van Wesley Sneijder speelt.

Dat betekent dat Klaassen hangend op de linkerkant komt te spelen. Wanneer Blind voor vijf verdedigers kiest, wordt Stefan de Vrij toegevoegd aan de defensie. Die bestaat verder uit Rick Karsdorp, Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk en Daley Blind.

Wanneer het Nederlands elftal in de ‘normale’ formatie begint met vier verdedigers, mag Davy Pröpper hopen op een basisplaats. Hij profiteert van het vrijgekomen plekje op het middenveld van Oranje. Ook tegen Frankrijk staat Maarten Stekelenburg in de goal.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Stekelenburg, Karsdorp, Bruma, Van Dijk, Blind, Pröpper, Strootman, Wijnaldum, Promes, Janssen, Klaassen