Tom Dumoulin
Foto: LaPresse - Fabio Ferrari

Tom Dumoulin kiest ook in 2022 weer voor de Giro d’Italia, zo melden diverse bronnen aan Juich voor Oranje. Na het winnen van de Ronde van Italië in 2014, zal hij zich opnieuw gaan richten op het eindklassement, hoewel hij daar niet direct een eindpositie aan wilt koppelen. Dumoulin gaat vooralsnog de Giro d’Italia niet combineren met de Tour de France.

Voor de vijfde keer in zijn carrière gaat de kopman van Jumbo-Visma van start in de Giro d’Italia. In de Italiaanse ronde wist de Limburger veel mooie successen te behalen. In 2016 wist hij al de maglia rosa te halen door de proloog te winnen. In 2017 wist hij te zegevieren en het jaar erna finishte de Limburger achter Chris Froome als tweede. In totaal won Dumoulin vooralsnog vier ritten en reed hij zestien dagen in de roze leiderstrui.

Zeker na de afgelopen drie moeilijke jaren is deelname aan de Giro d’Italia ook een logischere keuze dan starten in de Tour de France. De Giro d’Italia 2022 start op vrijdag 6 mei in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. In de ronde staan twee tijdritten en zeven bergritten op het programma.