Tour de France ver weg voor Gesink

De Tour de France is nog ver weg voor de 30-jarige Robert Gesink. De Nederlander, rijdend voor Lotto-Jumbo, raakte tijdens de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland een kuil en viel op zijn hoofd. Zijn helm was volledig gebroken en Gesink herinnerde zich zelf niets meer van de val. De Ronde van Zwitserland gold als echte Tour-test voor Robert Gesink, maar hij moest de ronde dus noodgedwongen verlaten.

De zware valpartij dwarsboomt zijn plannen om samen met mede-kopman Wilco Kelderman vertrouwen op te doen voor de Tour de France. Met bonkende hoofdpijn verliet de Nederlander Zwitserland. LottoNL-Jumbo bracht een verklaring en zei dat er geen “complicaties” waren, maar dat het in dit stadium onzeker is om te zeggen of Gesink in staat is om volgende maand de Tour de France te rijden.

„Geen enkele hersenschudding is hetzelfde en iedereen reageert daar weer anders op. Victor Campenaerts moesten we uit de Giro-ploeg halen, omdat hij er veertien dagen last van had. Is dat bij Robert ook het geval, dan is voor hem de Tour eveneens geen optie.”

Gesink, die vorig jaar zesde werd in Tour de France, had de ‘la Grande Boucle’ als een van zijn belangrijkste doelstellingen voor het seizoen aangestipt, aangezien hij niet werd geselecteerd voor de selectie voor de Olympische wegrit in Rio. “Ik weet eigenlijk niets meer van de val”, zei Gesink na zijn crash. “Ik viel op mijn hoofd en mijn helm was kapot. Ik kan me herinneren dat ik vanmorgen aan de rit begonnen ben, maar voor de rest heb ik alles kwijt.”