Drie dingen die je moet weten over Nederland - Macedonie

Vanavond om 18.00 uur trappen Nederland en Noord-Macedonië af voor de laatste poulewedstrijd in poule C. Nederland is door de overwinningen op Oekraïne en Oostenrijk al zeker van winst in de poule. Noord-Macedonië ligt al uit het toernooi. Toch zijn er drie dingen die je moet weten over deze wedstrijd.

Eindelijk een basisplek voor Donyell Malen en Ryan Gravenberch

De Boer liet zondag op de persconferentie weten dat hij twee wisselingen ging doorvoeren voor het duel van vanavond en dat blijken Malen en Gravenberch te zijn. Zij vervangen Wout Weghorst en Marten de Roon. De Roon pakte tegen Oostenrijk een gele kaart, waardoor hij bij een volgende kaart geschorst zou zijn.

Oranje won slechts de helft van de onderlinge duels

Nederland speelde pas vier keer tegen Noord-Macedonië, maar wist slechts twee van deze ontmoetingen te winnen. In 2004 en 2005 speelde Oranje in de WK-kwalicifatie namelijk twee keer gelijk. In de kwalificatie van het WK 2010 werd er wel gewoon gewonnen.

Macedonische voetbalheld Goran Pandev neemt afscheid

Vanavond speelt Goran Pandev zijn laatste wedstrijd voor Noord-Macedonië, na 120 interlands voor zijn land. Hij was zowel de jongste- als oudste speler die voor Noord-Macedonië op een EK scoorde; ze kwalificeerde zich namelijk pas één keer. “Ik denk dat het hier ook het einde is van mijn hele voetbalcarrière. Een mooier afscheid kan ik me niet wensen.”