Oranje - Macedonie

Frank de Boer gaf in de persconferentie op zondagmiddag aan dat hij grotendeels vasthoudt aan de basiself van afgelopen donderdag, maar dat hij twee wijzigingen zal doorvoeren. Welke twee wijzigingen dit zijn, wilde de bondscoach nog niet prijsgeven.

Oranje staat maandagavond om 18.00 uur in de Johan Cruijff ArenA voor de laatste poulewedstrijd, maar is als groepshoofd al verzekerd van de volgende ronde. Door de twee nederlagen tegen Oostenrijk en Oekraïne is Noord-Macedonië reeds uitgeschakeld.

“Ik denk dat wij genoeg ruimte tussen de volgende wedstrijd hebben om op volle sterkte de achtste finale in te gaan”, aldus de bondscoach. “Anders is die rustperiode wel heel erg lang. En ik denk dat we nog wat dingen kunnen verbeteren”, waarbij hij aangaf dat de afstemming in de voorhoede beter kan. Dit doet vermoeden dat hij wellicht met Donyell Malen in plaats van Wout Weghorst wilt beginnen. Daarnaast is de kans aannemelijk dat Marten de Roon op de bank zal plaatsnemen, aangezien de middenvelder op scherp staat en bij een volgende kaart geschorst is.

Wel verklapte De Boer dat hij tegen Noord-Macedonië vasthoudt aan het systeem met drie verdedigers. “Dat gaan we handhaven”, zo vertelde hij.