EK route Nederland

Nederland is al geplaatst voor de achtste finales, maar tegen wie Oranje het dan opneemt is nog niet helemaal duidelijk. Daarvoor is Oranje afhankelijk van de wedstrijden die nog gespeeld worden in poule E en F. Maar waarom zijn juist de wedstrijden uit poule E, die om 18.00u gespeeld worden, zo belangrijk?

We willen natuurlijk allemaal de kans op een plek in de kwartfinales vergroten, dus zou het fijn zijn als Oranje de poule des doods kan ontlopen. Maar wat moet er gebeuren om dit te bewerkstelligen? Daarvoor moest in ieder geval de nummer drie van Groep D zich kwalificeren voor de achtste finale en dat is gebeurd. Oranje kan nu met aandacht gaan kijken naar de ontknoping van Groep E, want die poule mag geen nummer drie leveren aan de achtste finale.

Er moet een winnaar komen bij Slowakije – Spanje én Zweden mag niet van Polen verliezen.

Mocht bovenstaande scenario zich voltrekken, dan is Nederland verzekerd van een plek in de achtste finales tegen Tsjechië. Indien er wel een beste nummer drie uit poule E komt, dan zal Nederland het opnemen tegen de nummer drie van poule F: Frankrijk, Duitsland of Portugal.