goud-en-zilver-voor-rolstoeltennissters

TeamNL heeft zowel GOUD als ZILVER gewonnen in het rolstoeltennis bij vrouwen. Jiske Griffioen won in drie sets (3-6, 6-1, 6-4) van Aniek van Koot. Na nederlagen in de halve finales van het enkelspel en in de finale van het dubbelspel op de vorige twee edities van de Paralympische Spelen, heeft Griffioen eindelijk het goud. Het totaal aantal medailles komt hiermee op 44.

Van Koot wint voor de tweede keer op rij zilver in het enkelspel. Ze verloor vier jaar geleden in London, tijdens haar paralympische debuut, de finale van Esther Vergeer.

In de eerste set was Van Koot, net zoals in de onderlinge wedstrijd in de finale van Wimbledon, sterk en won met 3-6. Griffioen knokte zich daarna zeer sterk terug door de tweede set met 6-1 te winnen. De bloedstollende derde set werd gewonnen door Griffioen, die hiermee dus het goud wint.

Griffioen heeft nu de laatste acht onderlinge duels met Van Koot gewonnen, waaronder finales op Roland Garros (2015), de Australian Open en Wimbledon (2016). In totaal is de stand nu 25-12 voor de nummer één van de wereld.