reeds-zeven-medailles-op-dag-8

Dag 8 is wederom een zeer succesvolle dag voor TeamNL. Tot zover haalde Nederland al vijf medailles binnen: drie keer brons en twee keer zilver. In de wegrace voor mannen haalde Jetze Plat zijn tweede medaille binnen. Hij haalde al goud in de triathlon en behaalt nu ook een bronzen medaille in de wegrace.

Demi Vermeulen en Rixt van der Horst hebben voor Nederlands succes gezorgd in het dressuurtoernooi. In de individuele proef veroverde Vermeulen het zilver en haalde Van der Horst een bronzen medaille. Oranje is daarnaast ook nog in de race voor een bronzen medaille in het teamtoernooi, maar is daarvoor afhankelijk van andere teams.

Ten slotte werden er ook twee medailles gehaald in de wegrace voor vrouwelijke handbikers. Laura de Vaan haalde zilver en haalde hiermee ook haar tweede medaille deze Paralympics. Jenette Jansen was goed voor het brons.

Om 19.00 uur start de finale van het vrouwen rolstoeltennis, waarbij Nederland zowel goud als brons gaat winnen. Om 22.40 uur wordt de finale 200 meter live op NPO3 uitgezonden, met topfavoriet Marlou ‘Blade Babe’ van Rhijn.