Jong Oranje heeft vandaag een goede slag geslagen richting EK 2015 door Georgië te verslaan met 6-0. De doelpunten werden gemaakt door FC Twente spelers Luc Castaignos (3x), Quincy Promes (2x) en Boëtius.

Na 15 minuten stond Jong Oranje al op 1-0 door het doelpunt van Jean Paul Boëtius. Op aangeven van de uitblinker, Luc Castaignos, schoot hij de 1-0 binnen. Vlak voor rust maakte Castaignos zelf de 2-0 en meteen na de theepauze schoot hij zijn 2e binnen. Een voorzet ging spontaan het doel in en zo stond het vroeg in de tweede helft al 3-0 voor de jonge spelers.

Na een rode kaart voor het team van Georgië was de tegenstand helemaal gebroken en maakte Jong Oranje meteen de 4-0. Deze kwam op naam van Promes uit een vrije trap. Na nog een doelpunt van Promes maakte Castaignos uiteindelijk de 6e goal via een assist van Guus Hupperts.

Met deze 6-0 overwinning behoudt Oranje na drie duels een goede positie op weg naar het EK 2015 in Tsjechië. Eerder werden al Schotland (4-0) en Luxemburg (1-0) verslagen.