Ondanks zijn pijnlijke teen heeft Van Persie weer deelgenomen aan de groepstraining van Oranje. De aanvoerder van Oranje volgde de afgelopen dagen alleen individuele trainingen, waarbij hij regelmatig overleg voerde met de medische staf.

Van Persie heeft last van zijn kleine teen. Deze hield hem bij Manchester United al langs de kant. Hierdoor wordt verwacht dat hij vrijdag tegen Hongarije ook op de bank zal beginnen. Na de groepstraining, waar geen partij werd gespeeld, testte hij zijn teen met korte sprintjes.

Bondscoach Louis van Gaal liet afwerkoefeningen uitvoeren die er op zouden kunnen duiden dat Dirk Kuijt vrijdag in de basis staat. Kuijt heeft al sinds de oefeninterland tegen Duitsland op 14 november niet meer aan de aftrap gestaan.

Verder zullen Michel Vorm, Janmaat, De Vrij, Martins Indi en Blind in de basis beginnen tegen Hongarije. Waarschijnlijk zal Strootman op het middenveld vergezeld worden door Nigel de Jong en Rafael van der Vaart.

Tijdens de komende twee kwalificatieduels hoopt Oranje te stijgen in de FIFA-ranking. Deze ranking bepaalt namelijk welke landen groepshoofd worden tijdens het WK 2014. Op dit moment valt Nederland net buiten de top 8, waardoor zij op dit moment geen groepshoofd zal worden. Door de komende twee duels te winnen, wordt het voor Oranje mogelijk om een beter plek in de ranking af te dwingen.