Arjen Robben is een geboren winnaar en wilt de laatste kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije en Turkije gewoon winnen. “Je speelt altijd om te winnen”, vertelt Arjen Robben tegen Ons Oranje. “Maar we moeten ons ontwikkelen. Er moeten stappen gemaakt worden en we moeten een vast elftal smeden. Dat is belangrijk.”

Robben is lovend over DepayRobben spreek daarnaast louter lovend over de nieuweling in de selectie: Memphis Depay. “Ik heb een keer een wedstrijd gezien van PSV en ik vind dat Phillip Cocu (trainer van PSV) daar goed werk verricht. En Memphis Depay is daar natuurlijk ook onderdeel van. Hij staat symbool voor een fris en getalenteerd team. Natuurlijk moet je op die leeftijd nog stappen maken. Ik denk dat het voor hem wel goed is om erbij te zitten.”

Arjen Robben heeft veel zin in het aankomende WK in Brazilië en ziet zichzelf daarin als een belangrijke pion, zeker omdat hij uit het niets gevaar kan creëren. “Veel mensen zien mij als vleugelspeler, maar ik ben gewoon een aanvaller”. Robben staat er om bekend om vanaf, vaak de rechter, flank naar binnen te komen en verwoestend hard uit te halen. Volgens hem komt dit omdat er de laatste tijd veel meer vrijheid is ontstaan. “Als je mijn gevaarlijkste acties ziet en mijn goals, dan kom je ook heel vaak door het midden. Dat is ook logisch, want daar staat de goal ook”, zegt Robben als afsluiter.