Voor bondscoach Louis van Gaal en zijn team is de doelstelling voor aankomend WK duidelijk: de KNVB heeft de opdracht gegeven om met Oranje bij de laatste vier te eindigen. Veel Nederlanders, waaronder enkele internationals, hebben daar hun twijfels over. Ook Arjen Robben heeft zo zijn twijfels, zo liet hij in een gesprek met het ANP weten.

De 29-jarige aanvaller van Bayern München weet dat er flinke concurrentie is, met landen zoals Spanje, Duitsland, Brazilië en België. Daarnaast is Louis van Gaal ruim een jaar geleden een andere weg ingeslagen met Oranje, en het lijkt erop dat Oranje nog niet helemaal klaar is voor het grote werk. Alhoewel de WK-kwalificatiereeks probleemloos verliep en Oranje zich als eerste land in Europa plaatste, werden oefenwedstrijden tegen België, Italië, Duitsland en Portugal niet gewonnen. En dat baart Arjen Robben zorgen. “Het moet inderdaad nog blijken of mijn doelstelling realistisch is”, zegt Robben.

Arjen Robben zal zelf een belangrijke rol gaan vervullen op het WK, mits hij fit blijft. De voortekenen zijn echter goed: Robben is al bijna een jaar lang fit. “Ik moet me maar eens na laten kijken”, grapt hij. “Nee, ik denk dat ik beter naar mijn lichaam luister. Ik sla op tijd een training over en laat me ook wel eens wisselen.”