Afgelopen vrijdag speelde het Nederlands elftal een geweldige wedstrijd tegen Hongarije. Willem van Hanegem heeft daarom ook veel bewondering voor Louis van Gaal. De bondscoach wist zich met het Nederlands elftal reeds te plaatsen voor het WK in Brazilië, maar het lukt hem toch het team op scherp te zetten voor de wedstrijd tegen Hongarije. Oranje boekte een overtuigende 8-1 overwinning en is nog steeds in de race op als groepshoofd aan de loting te verschijnen. 

Willem van Hanegem over Louis van Gaal

Volgens Willem van Hanegem gaf, na de wedstrijd tegen de Hongaren, aan dat het niet in de laatste plaats te danken was aan de keuzeheer. Louis van Gaal liet, in de aanloop naar het voorlaatste kwalificatieduel, weten dat alleen aanvoerder Robin van Persie, Arjen Robben en Kevin Strootman zeker aanwezig zullen zijn op het WK in Brazilië. “De overige spelers zullen zich moeten blijven bewijzen”, zei Louis van Gaal.

“Die aanpak van Van Gaal heeft gewerkt in de wedstrijd tegen Hongarije en daar neem ik mijn petje voor af”, laat Van Hanegem weten in zijn column in het Algemeen Dagblad. ‘De Kromme’ was afgelopen vrijdag zeer onder de indruk van het Nederlands elftal. Hij vond het knap dat het team zich zo kon motiveren, terwijl ze al zeker zijn van het WK. “Die 8-1 tegen Hongarije was een statement van jewelste”. Dinsdag speelt Oranje haar laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, die nog steeds kans maken op het WK. 

The following two tabs change content below.

Oranje WK 2014

Laatste berichten van Oranje WK 2014 (toon alles)