Afgelopen vrijdag begon Ron Vlaar in de basis van Oranje in de weedstrijd tegen de Hongaren. Hij kreeg de kans om zich vanaf de eerste minuut te bewijzen, net als tegen Andorra een maand eerder. Vlaar vertelt dat het goed ging voor zijn gevoel en hoopt dat hij Van Gaal aan het denken heeft gezet over zijn vaste centrale duo.

Meestal koos de bondscoach namelijk voor De Vrij, samen met Martins Indi. Vlaar weet dat hij eerst een aantal wedstrijden onder Van Gaal heeft kunnen spelen, maar dat hij daarna niet meer aan de beurt kwam. Hij kwam dit jaar al in actie tegen China, Indonesië en dus tegen Andorra en Hongarije. De komende interlands zijn voor Vlaar, maar ook voor de andere spelers van Oranje, de ideale momenten om te laten zien dat ze klaar zijn voor het WK in Brazilië.

Vlaar wil Van Gaal’s keuze voor het centrale duo zo moeilijk mogelijk maken. ‘Ik heb het tegen de Hongaren volgens mij wel redelijk gedaan, zoals ik het altijd vrij aardig heb ingevuld wanneer ik mocht starten’, zegt Vlaar tegen NUsport. Ruimte voor verbetering ziet hij wel. “Hongarije liet mij vrij in de opbouw. Daar had ik nog wat meer initiatief in mogen nemen. Bij vlagen ging het goed hoor, maar ik moet soms meer lef tonen.”

Afgelopen vrijdag speelde hij zijn achttiende interland.