Oranje heeft gisteren in de laatste kwalificatiewedstrijd met 0-2 van Turkije gewonnen.  In de heksenketel van Istanbul werden de Turken verslagen door doelpunten van Arjen Robben en Wesley Sneijder.

Om groepshoofd te worden bij de loting moest Oranje winnen. De Turken moesten echter ook winnen om plaatsing voor het WK veilig te stellen. Turkije zette wat extra druk op de wedstrijd door foto’s te tonen waar sinaasappels werden fijn gedrukt. Nederland begon echter sterk aan de wedstrijd en binnen 8 minuten stond de eerste goal al op het scoreboard. Arjen Robben draait een vrije trap knap het doel in. Omdat de bal niet meer wordt aangeraakt kan de keeper er ook niet meer bij.
Bekijk de goal hier:

Naarmate de eerste helft vorderde werd de druk van de Turken iets groter. Er kwamen kleine kansen echter kwam Oranje niet echt in gevaar. Umut Bulut en en Burak Yilmaz lieten het achterwege om te scoren.

Vlak na rust was het snel gedaan met de tegenstand van de Turken. Wesley Sneijder schoot de 2-0 binnen na een mooie actie samen met Dirk Kuyt.

Turkije wist daarna geen vuist meer te maken en zo bleef het 0-2. Nederland was al geplaatst voor het WK en Turkije is er niet bij!