Dinsdagavond hebben er zich in Europa nog vier landen geplaatst voor het WK in Brazilië: Spanje, Engeland, Rusland en Bosnië-Herzegovina. In Europa hebben alle groepswinnaars zich direct geplaatst voor het WK, terwijl de nummers twee zich nog moeten kwalificeren door middel van play-offs. Eerst was Nederland al zeker van het WK, waarna van de Europese landen ook Duitsland, België en Zwitserland zich plaatsten

Spanje had aan één punt voldoende, maar wist met 2-0 te winnen van Georgië. Daardoor wist de titelhouder zich ongeslagen te plaatsen. Frankrijk, dat met 3-0 van Finland won, werd tweede met drie punten minder dan Spanje. Spanje had aan één punt voldoende om zich direct te kwalificeren. De ploeg van bondscoach Vicente del Bosque wist dat en liet niks aan het toeval over: 2-0.

Engeland won op Wembley met 2-0 van Polen, door doelpunten van Rooney en Gerrard, en eindigde zodoende als eerste in groep H. Oekraïne moest hierdoor genoegen nemen met de tweede plaats en speelt in november mee in de play-offs. Daarnaast had Rusland, spelend in Groep F, genoeg aan een gelijkspel tegen Azerbeidzjan, en dat kwam er dus ook: 1-1.

In Groep G verzekerde Bosnië-Herzegovina zich ook van een WK-ticket. Dankzij een doelpunt van Vedad Ibisevic werd Litouwen verslagen met 1-0 verslagen. Voor Bosnië-Herzegovina is het de eerste keer dat het zich plaatst voor een groot toernooi. Griekenland werd in die groep op doelsaldo tweede en speelt daarom mee in de play-offs om de laatste WK-tickets.

Welke landen plaatsen zich direct?

[tabgroup]

[tab title=”Europa”]

België Zwitserland NEDERLAND
Italië Rusland Engeland
Duitsland Bosnië-Herzegovina Spanje

[/tab]

[tab title=”Azië”]

Japan Iran
Zuid-Korea Australië

[/tab]

[tab title=”Zuid-Amerika”]

Brazilië Chili
Argentinië Ecuador
Colombia

[/tab]
[tab title=”Noord- en Midden-Amerika”]

Verenigde Staten Honduras
Costa Rica

[/tab]

[tab title=”Oceanië”]Nog niet bekend[/tab]

[/tabgroup]