In een enerverend duel  in Porto Alegre heeft Nederland Australië verslagen.

Nederland begon redelijk tegen Australië. Na een paar kansen over en weer schoot Robben in de 20’ste minuut de 0-1 binnen voor Nederland. Echter binnen 1 minuut stond het weer gelijk. Tim Cahill schoot prachtig de 1-1 binnen. Australië nam daarna de leiding in de wedstrijd en Nederland kwam een paar keer goed weg. Op het einde van de 1e helft verlaat Bruno Martins Indi per brancard het veld en wordt vervangen door Memphis Depay. Vanaf dit moment veranderd het tactisch systeem van Oranje van 5-3-2 naar 4-3-3. Na de wedstrijd bleek dat BMI een hersenschudding heeft en voor minimaal een week moet rusten.

Vlak na rust ontvang Robin van Persie een gele kaart waardoor hij de wedstrijd met Chili zal missen. Kort daarna krijgt Australie een onterecht penalty door een handsbal van Daryl Janmaat. Jedinek kiest de goeie hoek en Australië staat met 2-1 voor .4 minuten later staat het echter alweer 2-2. Op aangeven van Memphis Depay gaat een hard schot van Robin van Persie in het dak van de goal.

In de 68e minuut weet Australie na een fout bij Oranje achterin niet te scoren en scoort Memphis Depay aan de andere kant de 3-2 voor Nederland!

Depay maakte een fantastisch WK-debuut, dankzij zijn assist op Van Persie en doelpunt wint Nederland van Australië.

Met de 2e overwinning op zak zijn we zeker van de volgende ronde, omdat Chili van Spanje wist te winnen. Het is nu de vraag wie we hier treffen als tegenstander. Het wordt spannend, Brazilië, Mexico of Kroatië?