Vrijdag 11 oktober speelt het Nederlands elftal haar voorlaatste WK-kwalificatiewedstrijd in de Amsterdam ArenA, tegen Hongarije. Vier dagen later (dinsdag 15 oktober) speelt Oranje in en tegen Turkije. Bondscoach Louis van Gaal maakt vooralsnog geen geheimen over zijn opstelling tijdens de laatste kwalificatiewedstrijden. De vraag is alleen of Robin van Persie, die met een lichte teenblessure kampte, op tijd fit is om te starten.

Louis van Gaal heeft geen geheimen over de opstelling

Persbureau ANP denkt de opstelling (4-3-3) voor komende wedstrijd reeds te weten. Als de voortekenen kloppen zal Michel Vorm onder de lat plaatsnemen, die daardoor de voorkeur krijgt boven Jasper Cillessen en Tim Krul. De verdediging zal als volgt uitzien: op rechts zal Daryl Janmaat de geblesseerde Gregory van der Wiel vervangen, het centrale duo zal bestaan uit Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij. Linksachter zal Daley Blind beginnen.

Op het middenveld zal Nigel de Jong terug in de basisopstelling keren. Hij zal de middenlinie vormen samen met Kevin Strootman en Rafael van der Vaart, die naar alle waarschijnlijkheid de voorkeur krijgt boven Wesley Sneijder.

Op de vleugels zullen we Jeremain Lens en Arjen Robben terug vinden. Zij moeten de aanvoer voor spits Robin van Persie verzorgen. Mocht Robin van Persie niet op tijd fit genoeg zijn, zal Van Gaal vermoedelijk een extra aanvaller oproepen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Ricky van Wolfswinkel dan opgeroepen worden en zal Dirk Kuyt de plek in de punt overnemen.