Dumfries maakt de winnende tegen Oekraine

Denzel Dumfries is met twee doelpunten uit de eerste twee wedstrijden van Oranje fantastisch gestart aan het EK. Hij won met zijn optredens tweemaal de ‘Star of the Match’ award. In Oranjezomer suggereerde René van der Gijp dat de transferwaarde van de rechtsback wel eens op zou kunnen lopen tot 350 miljoen. PSV houdt daar in ieder geval geen rekening mee.

PSV werkt deze zomer mee aan het vertrek van Dumfries en dacht voorafgaand aan het toernooi aan een bedrag van twaalf tot vijftien miljoen euro, zo weet PSV-watcher en journalist van het Eindhovens Dagblad. Vanwege de goede prestaties weet PSV dat de transferwaarde van Dumfries flink kan oplopen, maar PSV wil ‘in het kader van goed werkgeverschap wel redelijk en billijk blijven’. PSV betaalde drie jaar geleden 5,5 miljoen euro aan Heerenveen.

Voorlopig hebben Bayern München en Everton zich al gemeld voor de vleugelverdediger, die niet van plan zijn meer dan 15 miljoen te betalen. Met Benjamin Pavard, Joshua Kimmich en Bouna Sarr zou Dumfries flinke concurrentie kunnen krijgen bij der Rekordmeister.